Šta je HACCP standard?

zavrsnoHACCP je skraćenica od Hazard Analysis Control Point što u prevodu znači Analiza Opasnosti i Kritične Kontrolne Tačke.

To znači HACCP je sistem koji se može upotrebiti kao niz postupaka za kontrolu procesa i osetljivih tačaka u lancu proizvodnje hrane , sa krajnjim ciljem da potrošač konzumira namirnice, u stanju i na način koji će biti bezbedan po njegovo zdravlje.

Spektar“ doo iz Pocerskog Pričinovića , bavi se proizvodnjom i ugradnjom Epoksidnih premaza i Samoliv podova kao i postavljanjem holkera koji su obaveza kod zahteva ovih standarda.

Pored klasičnih epoksida imamo i Ekološke epokside koji se razređuju vodom i nemaju štetne i isparljive komponente pa su idealni za rad u prostorijama sa životnim namirnicama.Obe vrste epoksida su otporne na čitav niz agresija i imaju veoma dobre mehaničke osobone i premazi izdržavaju kretanje viljuškara, kamiona i slično i služe više godina bez popravke. Samoliv podovi se nanose na horizontale a premazi mogu na podove i na zidove i cena im je manja od cene pločica .Uz gletovanje Epoksidnom glet masom mogu se nanositi preko pločica bez njihovog skidanja.